• Në Shqipëri institucionet mësimdhënëse fetare (mejtepet e medresetë) u hapën pranë xhamive e teqeve disa shekuj më parë e në to mësohej kryesisht Kur’ani Famëlartë. Por për medresetë, si institucione serioze të arsimit kombëtar fetar islam, si fidanishte të dritës së diturisë, mund të flasim vetëm në fillimet e shekullit XX, pas Shpalljes së Pavarësisë. […]

  • Është inauguruar këtë të premte xhamia e re në lagjen “Ali Demi” në Tiranë. Në ceremoninë e inaugurimit morën pjesë Kryetari i Komunitetit Mysliman z. Skender Bruçaj, Myftiu i Tiranës, H. Ylli Gurra, deputeti Shpëtim Idrizi, kryetari i Njësisë Bashkiake Nr. 1, Shpëtim Cami, anëtarë të kryesisë së KMSH-së, si dhe qindra besimtarë të zonës. […]

  • Myftinia Tiranë në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, organizoi më 25 korrik 2014, një iftar ku morën pjesë figura të shquara të jetës fetare, politike e shoqërore, si dhe besimtarë të shumtë të kryeqytetit. Në këtë iftar nderuan me pjesëmarrjen e tyre Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj, kryetari […]

Aktualitet

Hap dyert xhamia e re në lagjen “Ali Demi”

Është inauguruar këtë të premte xhamia e re në lagjen “Ali Demi” në Tiranë. Në ceremoninë e inaugurimit morën pjesë Kryetari i Komunitetit Mysliman z. […]

Hytbe

Bota Jonë

Medreseja e Tiranës, ëndërr e besimtarëve myslimanë

Në Shqipëri institucionet mësimdhënëse fetare (mejtepet e medresetë) u hapën pranë xhamive e teqeve disa shekuj më parë e në to mësohej kryesisht Kur’ani Famëlartë. […]

Artikujt e Fundit

Gjurmët e para të besimit islam në trojet shqiptare ndeshen që në shekullin XIII. Fillimisht në formën e bërthamave të vogla në përbërje të popullsisë në qytetet kryesore shqiptare. Deri në shekullin XV besimi islam u përhap me ritme të ngadalta edhe pse në këto momente ishin ndërtuar objektet e kultit islam dhe ishin krijuar institucionet islame. Shekujt XVI-XVII, njihen si periudha e përhapjes masive me vullnet të lirë të […]